Make your own free website on Tripod.com
XI B
Proiecte
Elevi | Profesori | Intamplari | Proiecte | Sfaturi(drumetie)

Home

MARE TRIP la vara

Excursia va cuprinde Piatra Craiului si un traseu de creasta prin Fagaras(inclusiv Moldoveanu(2544-I), Negoiu(2535-II) si Vistea Mare(2527-III) si va dura aprox 7 zile
-se va dormi in cort
-traseul va fi publicat in curand
-astept intrebari si sugestii la ionutrocks@mail.com
-Echipament necesar:
1.imbracaminte de munte(haine din fas si lana neaparat)
2.bocanci(care sa nu va stranga pt a evita bataturile)
3.rucsac(din ala mare cu multe buzunare-peste 60l);
4.sac de dormit
5.cort(nu va fi necesar ca toata lumea sa aduca unul)
6.cu mancarea va fi mai greu(vb mai incolo)
7.sticla
-si o sa ma mai gandesc-

Aici o sa fie harta...

TRASEUL:


Ziua 1: Deplasarea la Cabana Plaiul Foii, aflata la poalele Muntilor Piatra Craiului.
Ziua 2: Se efectueaza o tura de o zi in partea vestica o masivului Piatra Craiului.
Ziua 3: Dimineata se pleaca de la cabana plaiul Foii spre cabana Curmatura, trecindu-se peste creasta principala a Pietrei Craiului.
Ziua 4: se urca la Cabana Valea Simbetei, 1407 m altitudine. De la Manastirea Simbata la Cabana Valea Simbetei 2,5~3 ore.
Ziua 5: Dimineata se pleaca catre Cabana Podragu, 2136 m altitudine, pe creasta principala a Muntilor Fagaras, trecind peste virfurile Vistea Mare, 2527 m altitudine,al treilea virf din Romania, si Moldoveanu, 2545 m altitudine, primul virf din Romania. De la Cabana Valea Simbetei la Cabana Podragu sint 10-11 ore de mers sustinut.
Ziua 6: Pe parcursul acestei zile are loc o tura de "odihna activa", efectuind o tura usoara, coborind pina la Cabana Turnuri, 1522 m altitudine. Cabana Podragu - Cabana Turnuri si retur 3 ore.
Ziua 7:Dimineata se pleaca de la Cabana Podragu, 2136 m altitudine, pe creasta principala, catre Cabana Bilea 2004 m altitudine, trecind pe linga Fereastra Zmeilor si Lacul Capra. Timp de mers 5-6 ore.
Ziua 8: Se pleaca de la Cabana Bilea pe creasta principala a Muntilor Fagaras, catre Cabana Negoiu, trecind pe linga refugiul Caltun, si urcind pe Virful Negoiu, al doilea virf din Romania, 2535 m altitudine. Timp de mers 7-8 ore.

Enter supporting content here